Uslovi korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela SATIRAnje.com portala i svih njegovih (u nastavku samo SATIRAnje) automatski prihvatate sva aktuelna pravila korištenja.

Korisnici su dužni redovno čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem SATIRAnje portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio SATIRAnje portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

Pristup SATIRAnje portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

SATIRAnje polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava SATIRAnje portala i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (SATIRAnje, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je SATIRAnje povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji će biti uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Zaštita privatnosti

SATIRAnje štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

SATIRAnje se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobijene od korisnika tokom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

SATIRAnje može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korištenja portala (isključivo podaci o računaru i podaci o Internet provideru) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke SATIRAnje koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

SATIRAnje obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika bez odavanja privatnih podataka.

SATIRAnje se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila SATIRAnje portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.

Promjena pravila

SATIRAnje zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama SATIRAnje može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem na portalu.

Komentari

Izneseni komentari na portalu SATIRAnje su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove portala.