Posljednja sjednica Predstavničkom doma Parlamentarne skupšine Bosne i Hercegovine, ostat će upamćena po specifičnom zahtjevu kojeg je imala poslanica Demokratske fronte Hanka Vajzović.

Naime, bivša profesorica BHS-a sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu bila je kako sama kaže “zaprepaštena” kada je poslušala nekoliko pjesama Jale Brata i Bube Corellia.

“Slušala sam nekoliko minuta Jalu i Bubu, i ništa nisam shtavila šta pjevaju, toliko su izrekli nejasnoća, nebuloza, o pleonazmima i da ne govorim. Iz tog razloga sam uputila inicijativu da se njihovi spotovi titulu, kako bismo i mi koji ne razumijemo njihov jezik mogli da znamo o čemu pjevaju”, rekla je za naš portal profesorica Vajzović.

Moramo priznati da je njeno izlaganje za govornicom skupštine izazvalo podsmijeh ostalih njenih kolega, ali koji su ipak jednoglasno podržali njen prijedlog.

Formirana je ac-hock komisija čiji je zadatak da u što kraćem roku stupi u kontakt sa pomenutom dvojicom muzičara, koji će uraditi prevode svojih pjesama.

SATIRAnje.com