Dvije djevojke iz Sarajeva požalile su se redakciji portala SATIRAnje.com da im je na plaži u Makarskoj zabranjeno čitanje knjiga. S obzirom da se ovog ljeta veliki broj fotografija objavio sa plaže na kojima djevojke čitaju vlasti u popularnom hrvatskom odmaralištu odlučile su se na radikalan čin. Zabranile su čitanje knjiga na plaži kako bi smanjile broj istih na društvenim mrežama.

Inače, svaka fotografija koje su Bosanke i Hercegovke objavile na svojim Facebook profilima, a na kojima su čitale knjige, dobila je mnogo manje lajkova nego druge fotografije.

Pojedine su dobile i negativne komentare od svojih prijatelja, te je na Facebooku pokrenuta grupa: “STOP objavi fotografija plaže i knjige”. Grupa je za veoma kratko vrijeme dobila veliki broj članova, a SATIRAnje.com portal neslužbeno saznaje da je kretator pomenute grupe jedan mladić iz Novog Travnika.

U grupi se veliki broj djevojaka i žena iz Bosne i Hercegovine izjasnio kako neće više objavljivati pomenute slike, jer time izazivaju gnjev kod svojih Facebook prijatelja.

Foto: Ilustracija

SATIRAnje.com